Σκόπελος

Η Σκόπελος είναι ένα από τα νησιά των Βορείων Σποράδων, το δεύτερο νησί στη σειρά μετά την Σκιάθο. Έχει έκταση περίπου 96 τετρ. χιλ. και περίμετρο 67 χιλιόμετρα. Έχει δυο βουνά, το Παλούκι (565 μ. ύψος) και το Δελφί (680 μ. ύψος).

Γεμάτη με πυκνά δάση που καλύπτουν σχεδόν το 80% της έκτασής της, θεωρείται το πιο πράσινο νησί του Αιγαίου. Έχει καλή τουριστική υποδομή και διατηρεί σε μεγάλο βαθμό τον παραδοσιακό χαρακτήρα της.

Αξιοθέατα

Η Χώρα της Σκοπέλου είναι μια παραδοσιακή νησιώτικη πόλη με χαρακτηριστική αρχιτεκτονική και όμορφα καλντερίμια. Έχει κηρυχθεί παραδοσιακός οικισμός. Η Χώρα αλλά και ολόκληρο το νησί είναι γεμάτο από παλιές παραδοσιακές εκκλησίες, ξωκλήσια και μοναστήρια. Αναφέρονται 24 μοναστήρια.

Παραλίες

Στη Βόρεια και ανατολική πλευρά της Σκοπέλου, οι ακτές είναι βραχώδεις, ενώ στα νότια και δυτικά, οι πλαγιές δημιουργούν τις υπέροχες καταπράσινες παραλίες του νησιού. Στη νότια πλευρά βρίσκονται οι περισσότερες παραλίες: η Γλώσσα, η Μηλιά, η Αντρίνα, το Καστάνη, το Χόβολο, το Λιμνονάρι, τον Στάφυλο, το Βελανιό, τον Αγνώντα, τον Πάνορμος, τα Λιναράκια, το παλιό και νέο Κλήμα, την Αρμενόπετρα, το Γλυστέρι, τον Άγιος Ιωάννης στο Καστρί, την Σπηλιά, τον Βαθιά και το Γλυφονέρι, «πνιγμένες» στο πράσινο του πευκοδάσους.

Ιστορία

Στα αρχαία χρόνια, η Σκόπελος ονομαζόταν Πεπάρηθος. Στη Στάφυλο υπάρχει μυκηναϊκός τάφος, ενώ στην ανατολική πλευρά της Χώρας υπάρχει το Ασκληπιείο, σε μικρή απόσταση από τη θάλασσα (περίπου 15-30 μέτρα). Κατά την αρχαιότητα φημιζόταν για το κρασί της (Πεπαρήθιος οίνος). Αναφέρεται ότι κατοικήθηκε από Κρήτες, αρχηγός των οποίων ήταν ο Στάφυλος, γιος της Αριάδνης.

Στην Σκόπελο το πράσινο των δέντρων συναντά το γαλάζιο των πεντακάθαρων νερών και δημιουργεί μια μαγική αρμονία που ξεκουράζει το σώμα και το μυαλό. Το πιο πράσινο νησί του Αιγαίου σας περιμένει, επισκεφτείτε το!

Η τοποθεσία μας στο νησί

Villa Mara